Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
To na Amazon już tylko brakuje nam nowego NIŻSZEGO szczytu i Greg może otwierać szampana :)
Dammad, widzisz gdzieś jakieś mocne opory na Daxie? Przy korekcie to już mają mniejsze znacenie, ale nie wiem czy 11700 powinien choć trochę wytrzymać? :)dammad pisze:Wybili dołek, zeszli poniżej 2850. Panikę uważam za rozpoczętą :) Jeszcze ruch powrotny pod ATH i można się pakować.
Choć widzę opcję na wywózkę w górę, po wybiciu SLi na dołku :) Ja im nie ufam generalnie.
Dzięki!
Moim zdaniem stoją na głównym wsparciu ;) Czekałem od czerwca, żeby tu dotarli. Sami z siebie nie powinni tego wybić i cały czas obstawiam bardziej korektę spadków na tą chwilę niż przełamanie. Jednak jeśli w SP500 będzie szedł w dół na 2790 wówczas DAX też się nie utrzyma i pociągną na 11500 ewentualnie 11400 i wrócą na retest, ale wtedy to już sam wiesz.. przebita linia szyi formowana przez 1,5k roku... lecimy na 11200 i 10500 później do końca roku moim zdaniem.
A żeby się nie fiksować to kiedyś pisałem, że mogą też skoczyć na 12600/800 w odbiciu...
macie scenariusze :) Na którejś z tych czerwonych linii coś się wywali...
PS : To co my postrzegamy jako slow-down, rynek teraz postrzega, to co recesja to rynek już będzie panikował ... Jesteśmy z 6M przed czasem...

PS : To co my postrzegamy jako slow-down, rynek teraz postrzega, to co recesja to rynek już będzie panikował ... Jesteśmy z 6M przed czasem...

Patrzcie jak walczy ... Założe się, że jak wypadnie z tego kanału to koniec :

Ciekawe czy SP500 spadnie dziś o -3% czyli na 2800/2790~
W każdym razie panika mode on. Nasdaq blisko szczytów z poczatku 2018~ z tym, że dno kanału ma na 6800... Oo
W każdym razie panika mode on. Nasdaq blisko szczytów z poczatku 2018~ z tym, że dno kanału ma na 6800... Oo
Lada moment spadnie -5% tak, że zablokują...
PS : Powiedzcie Tomkowi, że to wszystko fart i losowe :)
PS : Powiedzcie Tomkowi, że to wszystko fart i losowe :)
Na pewno nie przebiją strefy z 2790 Greg w jednym ruchu. To jest dno tego i jestem tutaj pewien chyba, że jakiś fatal algo crash czy coś w ten deseń. A tak to będzie odbicie i retest ATH ze stycznia.
Śmieszne, bo zaczyna mi pachnieć tym co mówiłem, że masz rację, a ja miałem przesunięcie 3m do przodu. W grudniu zanosi się nie na nowy top, a nowe niższe szczyty i potwierdzenie~ Zobaczymy czy tak będzie.
Śmieszne, bo zaczyna mi pachnieć tym co mówiłem, że masz rację, a ja miałem przesunięcie 3m do przodu. W grudniu zanosi się nie na nowy top, a nowe niższe szczyty i potwierdzenie~ Zobaczymy czy tak będzie.
Ostatnio zmieniony 10 paź 2018, 17:26 przez dammad, łącznie zmieniany 1 raz.
Tu nie ma prawa już być retestu ATH w/g mnie ... ale może się mylę...
Ile było ostatnio jak braliśmy? 11.76?

Ile było ostatnio jak braliśmy? 11.76?

Bez przesady na 260 dni sesji zawsze parę będzie spadkowych.
Po prostu tutaj sami zapakowani w shorty więc nadszedł dzień po wielu miesiącach do radości.
Po prostu tutaj sami zapakowani w shorty więc nadszedł dzień po wielu miesiącach do radości.
No to zobaczymy :) Trend się zmienia, będzie więcej w dół niż w górę od II topu...
to w takiej sytuacji w Twoich założeniach te 3,25% to max, czyli TLT?
Co masz na myśli?Greg pisze:Lada moment spadnie -5% tak, że zablokują...
że będzie taki moment gdzie spadnie -5% i będzie TRADING HALT ...
Nie mówię, że dziś teraz jutro, ale na pewno wkrótce.
Nie mówię, że dziś teraz jutro, ale na pewno wkrótce.