Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Jestem bardzo ciekaw Daxa...Podczas gdy SP500 leci, DAX.F rośnie, aż o 40 punktów. Dotychczas DAX nie reagował wzrostami na spadający EURUSD. Czy przekroczenie 1.15 mogło tu coś w tej materii zmienić?
a już mówię,Gregory pisze:Może lepiej powiedz czym się kierowałeś bez przypisywania sobie pecha.
Patrząc na świecę dzienną sądzę że spanikowałeś kiedy po otwarciu cena cofnęła się jakby chciała realizować formację pinbara. Jak zapewne wiesz to ze cena się cofa po pinbarze to za mało. Potrzebna jest kolejna potwierdzająca.
1. zwykłą ceną, wydawało mi się, że przy 1.15 może być odbicie korekcyjne
2. ja nie za bardzo też jestem fanem analizy technicznej szczególnie przy jakichś lokalnych dniowych ruchach. AT bardziej przemawia do mnie przy większych gabarytach/czasie
3. jak widzę, że rzeczywiście drogi dolar wysypuje gospodarki, to myślę, że będą bronić aby dolar jednak się nie umocnił do upadłego. będą manewrować jakkolwiek się da. 1.15 to fajna psychologiczna cena którą można bronić.
tragedii nie ma, ukróciłem może 20% pozycję. zrelizowałem część zysków. jak się odbije to odnowię pozycję, jak nie, to popatrzą co się będzie działo.
wg mojego kalendarza to dzisiaj był QT. później po QT może być odbicie. tak chyba ostatnio bywało.
No i nie wybili topu, Idziemy testować styczniowe ATH i drugi kanał czy wracamy? Przekonamy się do jutra.

Zaczynamy misia w Stanach? ;)

US10y - 3,23% !
@Hermetic
Na razie jest szansa na małą korektę kilku 2-3% jak ostatnio. Dopiero jak wybiją trzeci/główny kanał to będę myślał o misiu, więc hossa trwa co nie przeszkadza grać np. DAXa, który przez święto wczorajsze grzecznie poczekał, aż wszyscy zajmą pozycje intraday ;)
A i EUR ma gdzie spadać :)

@Hermetic
Na razie jest szansa na małą korektę kilku 2-3% jak ostatnio. Dopiero jak wybiją trzeci/główny kanał to będę myślał o misiu, więc hossa trwa co nie przeszkadza grać np. DAXa, który przez święto wczorajsze grzecznie poczekał, aż wszyscy zajmą pozycje intraday ;)
A i EUR ma gdzie spadać :)

Indie pogłębiają dołek.

Nie mogę... a co miał powiedzieć. A co zrobią Włosi? Na bank obniżą deficyt, na milion procent, można im przecież wierzyć ;)
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Rzad-W ... 18527.html
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Rzad-W ... 18527.html
3,22% to ma200 jest miesieczne wiec ZAPEWNE to bedzie max na 10Y bo cos wywali na bank za chwile na drugim topie. Sztuka to wejsc ponizej pierwszego topu z gapem w dol.
Nawet jeśli się coś bardziej wysypie to odnoszę od jakiegoś czasu wrażenie, że do wiosny pociągniemy na poziomie 2800-3100~ w optymistycznej wersji i pesymistycznej na 2600-2900~
btw. idziemy do kina za jakiś czas Panowie: https://youtu.be/g7pjROYBmig
btw. idziemy do kina za jakiś czas Panowie: https://youtu.be/g7pjROYBmig
W fundamentach nie ma miejsca na pójście wyżej, ale to fundamenty ... EPSy się skończyły, rynek kredytowy na końcu zamknięcia, więc z czego te 3100 to nie wiem, ale nie ma rzeczy nie możliwych...
Na razie to trzeba liczyć, żeby tego trendu nie wywalili :

Na razie to trzeba liczyć, żeby tego trendu nie wywalili :

Do wydarzenia trzeba chyba większej mocy.
Lirka robi retest :) już +2,5%
Yuan stoi w miejscu, dosłownie.
Yuan stoi w miejscu, dosłownie.
Ostatnio zmieniony 04 paź 2018, 10:51 przez dammad, łącznie zmieniany 1 raz.
Rynek sam znajdzie powód jak to ma być double-top
Lirka wraca też do gry :

Lirka wraca też do gry :

Podbije nam EUR/USD jeszcze do 1.18 - 1.20 czy this is the end?
Kwestia tego czy po wybiciu dolar utrzyma poziom 95.50-95~ / bądź EURUSD poniżej 1.15 czy powyżej~ Przekonamy się za parę dni i to powinno określić ruch na kolejne tygodnie, a może nawet dłużej.Kris pisze:Hermetic zawsze są dwa wyjścia albo podbije lub nie podbije ;) Czas narysuje wykresy :) Na dzisiaj dolar jest silny i bezczelny ;)