Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Dokładnie ... Dystrybucja to tu od 26/01/2018 cały czas jest w/g mnie....
Skoro Tesla zatrudniła speców od komunikacji Chapter 11, to może dziś/jutro coś ogłoszą? O_O ;)
Skoro Tesla zatrudniła speców od komunikacji Chapter 11, to może dziś/jutro coś ogłoszą? O_O ;)
Brazylia i Real poleci, bo wybory i ogromna przewaga oszołomów, a to w żaden sposób nie wróży dobrze gospodarce.
Brazylia 600MLD$ ma do spłaty w 2019 obligacji w USD ... Będzie kozacko... Już przyjmują Wenezuelczyków... Patrzeć jak się plaga rozlewa przez Brazylię i Argentynę na całą resztę... Jak się rynek zamkie (a zamknie) ciekawe skąd USD dostaną i finansowanie ...
PS : "Kiedyś" ostatnie 2h były ciekawe, niedawno 1h, a ostatnio ostatnie 15-30min ...
10Y dziś potwierdziły (jeszcze może to być fake) slow-down w USA ... Coś musi się wydarzyć... Lira ready to rock ...

PS : "Kiedyś" ostatnie 2h były ciekawe, niedawno 1h, a ostatnio ostatnie 15-30min ...
10Y dziś potwierdziły (jeszcze może to być fake) slow-down w USA ... Coś musi się wydarzyć... Lira ready to rock ...

Czas wypatrywać jakiegoś newsa ... Wszystko jest na tak skrajnych oporach, fibo trendach itp, że musi się w przeciągu 2 dni (bo aż nie wiem jak to tydzień wytrzyma) coś wygenerować ... Mniejsza z tym co to się wykreuje, bo rynek znajdzie sam sobie powód, moje przeczucie mówi mi, że to będzie Chapter 11 Elona Muska, ale to znacie...
Na tą chwilę możemy hipotetycznie przyjąć, że 26/01/2018 zaczął się globalny bear market, a 22/08/2018 zaczął się bear market w USA ... -> strzelam, bo tak mi obligacje pokazują, a czy banki centralne będą interweniować i pompować skrajnie banię tego nie wiem. Przekonamy się lada moment...
:)
Firma komunikacyjna zatrudniona przez Elona dzisiaj :
PS : Wrzucę szampana do lodówki na wszelki wypadek jakby moje przewidywanie były trafione...

Na tą chwilę możemy hipotetycznie przyjąć, że 26/01/2018 zaczął się globalny bear market, a 22/08/2018 zaczął się bear market w USA ... -> strzelam, bo tak mi obligacje pokazują, a czy banki centralne będą interweniować i pompować skrajnie banię tego nie wiem. Przekonamy się lada moment...
:)
Firma komunikacyjna zatrudniona przez Elona dzisiaj :
PS : Wrzucę szampana do lodówki na wszelki wypadek jakby moje przewidywanie były trafione...

Crazy ... aż sam nie wierzę, że to będzie takie proste ... Nie ...

czy to nam uwali Lire?
Czas na USA i BAN długu w USD ... Ale by była zabawa ...
22 Aug - 05:08:40 PM [RTRS] - ERDOGAN SPOKESMAN KALIN SAYS THERE IS RULE OF LAW IN TURKEY, PASTOR BRUNSON CASE IS AN ONGOING LEGAL ISSUE
Akurat lira czekała na sygnał bullish i ... trach wyszedł :)22 Aug - 05:08:40 PM [RTRS] - SPOKESMAN FOR TURKEY'S ERDOGAN TELLS REUTERS IN RESPONSE TO REMARKS BY U.S. GOVERNMENT ADVISER BOLTON THAT U.S. DISREGARD FOR LEGAL PROCESS UNACCEPTABLE
Czas na USA i BAN długu w USD ... Ale by była zabawa ...
Oj USDTRY = 8.00 coś czuje będzie zagrane ;)ERDOGAN SPOKESMAN KALIN SAYS UNITED STATES HAS ESTABLISHED THAT IT INTENDS TO USE TRADE, TARIFFS AND SANCTIONS TO START A GLOBAL TRADE WAR
Oj na pewno uznają ... Czas wywołać run na banki w Turcji ... :D Erdogan będzie mówił USA co mogą uznawać a co nie? No bez jaj ...ERDOGAN SPOKESMAN SAYS UNITED STATES MUST RESPECT DECISION OF TURKISH JUDICIARY: RTRS
USA ma najwięcej długu Turcji ... Turcy wyprzedali dług USA, to może teraz USA wyprzeda dług Turcji?

https://www.marketwatch.com/story/fed-m ... sSecondaryFed minutes show support for September rate hike, and suggest trade dispute could then force a pause
czyli jadą chyba, aż coś nie pęknie, ale też wygląda że paluch już na pauzie leży.
Już winę zrzucają na wiadomo kogo ...

Bang ... Czyli iednak USA chcą położyć Turecką gospodarkę... Czekamy na nowe sankcje na Turcję ...

Ktoś kłamie...*TESLA IS SAID TO RETAIN JOELE FRANK TO HELP REPAIR IMAGE: FOX

Czas na Ciebie Elon - ty też będziesz myślał, że zmieniasz świat, a wszystko wina short sellersów

Internet DRWI ...

Internet DRWI ...

Ja rozumiem, że w Turcji jest święto, ale po takich informacjach kurs powinien choć minimalnie drgnąć, a tu w dodatku ciągle Lira się umacnia...Greg pisze:Bang ... Czyli iednak USA chcą położyć Turecką gospodarkę... Czekamy na nowe sankcje na Turcję ...