Z tym 800$ to sobie tak napisałem ... Nie wiem ile. To w ogóle od czapy wartości wpisane... O ile ropa to w/g mnie będzie po 20$ o tyle złoto jest wielką niewiadomą... Natomiast im niżej ropa -> niżej złoto i srebro.PL_Andrev pisze:Kiedy chcesz to zobaczyć? Skala dynamiki spadku złota była dość silna, i nie wiadomo czy aby nie mamy chwilowego dołka.sebo pisze:Mimo, że nie przepadam za shortowaniem bo to nie dla mnie, to od paru dni delikatnie kupuję. Dwa dni temu pozbywałem się ETF ze spółkami wydobywającymi srebro i widzę, że dobrze zrobiłem.
Zobaczymy przyszły tydzień czy warto brać short na złoto.
Człowiek zawsze mądry po fakcie...
Greg prognzuje 800$/oz, ale nie wiadomo w jakim horyzoncie czasowym.
Swoją drogą, globalny rynek obligacji właśnie się zrobił się INVERTED (w sensie yield curve...) Zatem Good luck! Emerging Markets pomogły bardzo ... USA brakuje jeszcze chwilę...
https://www.zerohedge.com/news/2018-06- ... e-imminent
Zauważcie na indeksie CRB, że każdy cykl ma coraz niższą cenę ropy ... Dlaczego ropa nie może dojść do 100$? Bo dług jest coraz większy, więc inflacja już nawet 3% wykańcza rynek długu, a że ropa to 50% inflacji to tak się nie da... W następnym cyklu ropa nie przejdzie 70$ ... A jak przejdzie bo jej np. zabraknie to uuuuuuuuuuuuu delfację będziemy mieli na następne 20 lat...