Witam,
czy LYNX broker generuję raport ze wszystkich transakcji (Akcje, ETF-y, Opcje) przeliczony na PLN?
LYNX Broker
- Tomek
- Money talks
- Tu mieszkam: Sam już nie wiem, chyba głównie jednak na lotniskach
Re: LYNX Broker
Tak, ale przy użyciu kursu z dnia poprzedzającego wygenerowanie raportu, a polski urząd skarbowy wymaga, żeby każdą transakcję przeliczać przy zastosowaniu kurs z dnia poprzedzającego transakcję, a nie z dnia generowania raportu.
Witam.
Utworzyłem u nich rachunek z myślą o handlu opcjami.
Mam problem z uzyskaniem uprawnień do handlu opcjami innymi niż w Level 1.
Support najpierw zasugerował podwyższenie wartości dotyczących majątku, wynagrodzenia itp.
Poprawiłem zgodnie z sugestiami, wypełniłem też jakiś prymitywny test wiedzy o opcjach i nic dalej brak uprawnień.
Na drugi dzień support przysłał mi informację, że niestety dla osób po 50 mają jakieś większe wymagania ale nie może mi powiedzieć jakie żeby nie ułatwić manipulacji danymi.
Czy ktoś spotkał się z czymś takim albo wie co można zrobić?
Tomek
Utworzyłem u nich rachunek z myślą o handlu opcjami.
Mam problem z uzyskaniem uprawnień do handlu opcjami innymi niż w Level 1.
Support najpierw zasugerował podwyższenie wartości dotyczących majątku, wynagrodzenia itp.
Poprawiłem zgodnie z sugestiami, wypełniłem też jakiś prymitywny test wiedzy o opcjach i nic dalej brak uprawnień.
Na drugi dzień support przysłał mi informację, że niestety dla osób po 50 mają jakieś większe wymagania ale nie może mi powiedzieć jakie żeby nie ułatwić manipulacji danymi.
Czy ktoś spotkał się z czymś takim albo wie co można zrobić?
Tomek
Serio chcesz miec Lynx do hadlu opcji po 4,00 USD za opcje?
Załoz sobie w Tasty i tam jest po 1,00 USD za opcje i cap na poziomie 10 USD
Załoz sobie w Tasty i tam jest po 1,00 USD za opcje i cap na poziomie 10 USD
Założyłem ze względu na polski support ale jak nie udostępnią opcji to już myślę o tastytrade.
Nie ma tam jakichś przebojów z dostępem do opcji albo z zakładaniem konta?
A swoją drogą to wkurzające, że człowiek otwiera konto i nie może z niego korzystać.
To trochę dyskryminacja z powodu wieku;(
-
- Stały bywalec
- Tu mieszkam: Poland
Przepisy to na nich wymuszają.
Wielu ludzi traci pieniądze i potem ma pretensje do brokerów. To potem robią różne dziwne testy i zabezpieczenia, mające dawać gwarancję, że niby masz świadomość co robisz.
Dla mnie to bez sensu, bo wszystko jest ryzykowne. Zwykłe akcje też są ryzykowne, bo pełno jest małych spółek o nieprzewidywalnym ruchu cen.
A jak już chcą ograniczać dostęp do opcji, to wcześniej powinni ograniczyć dostępność CFD.