Czy ktoś ma konto w FirstTrade lub Just2Trade ?

Miejsce do prowadzenia jałowej i starej jak świat dyskusji na temat tego, który broker jest lepszy od którego, a który nie.
Thorwald
Stały bywalec
Posty: 273
Rejestracja: 04 mar 2018, 09:29

Czy ktoś ma konto w FirstTrade lub Just2Trade ?

Post autor: Thorwald » 28 lis 2019, 07:03

Witam
Jako, że mój amerykański broker nie obniżył opłat za transakcję do 0$ jak większość brokerów w USA zacząłem szukać brokera z 0$ opłatą za transakcję i otwierającego konta dla Polaków z Polski. Przez rozpoczęcia rejestracji przeszedłem w dwóch FirstTrade i Just2Trade. Jeszcze się nie odezwali po kopie dokumentów czyli jestem na początku procesu.
Może ktoś ma konta w którymś z tych brokerów i może się wypowiedzieć: czy faktycznie otwierają Polakom, czy jest zadowolony, czy są jakieś problemy i ukryte opłaty itd.

domi
Stały bywalec
Posty: 169
Rejestracja: 06 gru 2017, 11:03

Re: Czy ktoś ma konto w FirstTrade lub Just2Trade ?

Post autor: domi » 28 lis 2019, 19:13

Zgaduje, że piszesz o Sogo?

sebo
Forumowy wyga
Posty: 1895
Rejestracja: 11 mar 2017, 11:55

Re: Czy ktoś ma konto w FirstTrade lub Just2Trade ?

Post autor: sebo » 28 lis 2019, 19:21

np w TD wypełniasz wszelkie ich dokumenty, podajesz dane, adresy itd a konta nie otwierają. Inni brokerzy są powiązani teraz z klientami z Chin i dają otworzyć konta ale tak naprawdę chce klientów z Chin, Singapre, Malezji czy Honk Kong.
Oczywiście warto przeczytać wszelkie dokumenty, bo często mają różne zapisy, przechowywanie tyle i tyle, przelew np 80$ nie cała kwotę podają, bo potrąca broker plus bank, i inne.
Te małe gwiazdki też warto przeczytać, bo czasem otwarcie konta 0$ ale po spełnieniu jakiś wytycznych.

ODPOWIEDZ