Growth Momentum Play
Re: Growth Momentum Play
Ale u mnie 29% w CHF ;-)))
Tez w koncu skusilem sie na to Unity ale dopiero w polowie miesiaca. Brak ROKU mnie ubolewa, ale mam chociaz troche w ramach ARKW.
Tez w koncu skusilem sie na to Unity ale dopiero w polowie miesiaca. Brak ROKU mnie ubolewa, ale mam chociaz troche w ramach ARKW.
Ostatnio zmieniony 01 gru 2020, 13:37 przez glina, łącznie zmieniany 1 raz.
No ale CHF.USD to zmiana była chyba na poziomie 1.25%? Ja w tym wypadku liczę procenty w dolarze, bo kupuję na margin, żeby zniwelować wpływ waluty na końcowe wyniki, bo to takie portfele bardziej do testowania pewnej tezy tylko.
U mnie short na dolarze to ok ~20% portfela. Z tym, ze ja mam tylko jeden portfel w alokacji 50% ETF / 50% akcje i growth hedgowany value w proporcjach 90%/10%. Pewnie widziales sklad w watku Live o wszystkim wiec nie bede twojego watku zasmiecal.
Tomek z ciekawości- te rachunki masz otwarte jako osobne konta, czy jakieś subkonta do rachunku głównego? W jakimś wątku, o ile dobrze pamiętam była wzmianka że IB nie pozwala na otwieranie kilku rachunków.
Mam cztery różne rachunki w ramach jednego konta głównego, ale wydaje mi się, że to jest opcja zarezerwowana tylko dla kont korporacyjnych i dla funduszy.
[*]
;-)
@Tomek
Uchronila cie dzis jakos aktywna strategia opcyjna?
;-)
@Tomek
Uchronila cie dzis jakos aktywna strategia opcyjna?
A skąd. Na plusie były tylko strangle na SPX. No ale przerabialiśmy to już na początku listopada, więc no worries :)
Wczoraj bylo inaczej niz w Listopadzie. Tamte spadki momentum w calosci pochlonely wystrzaly na spolkach value. Co do wczoraj, to nie wiem jakie ilosci OXY i XOM musialbym trzymac, zeby zaabsorwowac zjazd na growth :-).
Co ciekawe obligacje też traciły.
Taki szybki update – od startu w listopadzie do końca grudnia 2020 roku portfel aktywny na plusie 76%, a ten sam, tylko pasywny +24%:
Pasywny się nie zmienia składem, a aktywny na dzisiaj wygląda tak:
Pasywny się nie zmienia składem, a aktywny na dzisiaj wygląda tak:
Widac, kto tu rzadzi :-). Gratuluje, pozamiatales.
76% w dwa miechy, hmm. Chciałbym mieć taki zwrot za następne dwa lata :). Co mistrz, to mistrz.
Tomek powinien założyć swój ETF (ticker oczywiście TFAL). Oby tylko był dostępny z EU :P
Na plus fakt, że na ten ticker mogą skusić się również panie domu myśląc, że inwestują w patelnie.
Na plus fakt, że na ten ticker mogą skusić się również panie domu myśląc, że inwestują w patelnie.