Interactive Broker - wymiana walut. Jak?

Masz pytanie lub problem natury inwestycyjnej albo technicznej? Opisz go tutaj, a postaramy się pomóc.
lu777
Posty: 3
Rejestracja: 03 wrz 2020, 17:48

Interactive Broker - wymiana walut. Jak?

Post autor: lu777 » 15 wrz 2020, 23:17

Witajcie,
czy ktoś może podesłać link do posta dotyczącego wymiany waluty na platformie TWS? (pln na usd)
Widziałem kiedyś, ale nie mogę odszukać.
Przyda się każda pomoc również opis na co zwrócić uwagę.
Na YT znajduję filmy nagrywane przez Hindusów i nie wszystko jest zrozumiałe.

kuba
Stały bywalec
Posty: 123
Rejestracja: 07 lip 2017, 13:19
Kontakt:

Re: Interactive Broker - wymiana walut. Jak?

Post autor: kuba » 16 wrz 2020, 07:10

Lynx używa tej samej platformy, tu masz opisane jak wymienić walutę
https://www.lynxbroker.pl/centrum-pomoc ... ie-waluty/

mlubinski
Forumowy wyga
Posty: 684
Rejestracja: 07 cze 2018, 21:26

Re: Interactive Broker - wymiana walut. Jak?

Post autor: mlubinski » 16 wrz 2020, 07:55

Wyszukujesz pary USD.PLN (forex) i:
1. Sprzedajesz Ilosc X jesli chcesz KUPIC pln za dolary
2. Kupujesz ilosc X jesli chcesz sprzedac pln (i kupic usd za zlotowki)

lu777
Posty: 3
Rejestracja: 03 wrz 2020, 17:48

Re: Interactive Broker - wymiana walut. Jak?

Post autor: lu777 » 16 wrz 2020, 11:09

Dziękuję kuba i mlubinski.

Apeks
Posty: 95
Rejestracja: 04 lip 2020, 13:09

Re: Interactive Broker - wymiana walut. Jak?

Post autor: Apeks » 19 wrz 2020, 21:47

Fxconv używamy o ile kwota poniżej 25k ale gdy większa to idealpro (jest o tym w wątku o IB)
w instrukcji lynx nie zauważyłem tego szczegółu.

lu777
Posty: 3
Rejestracja: 03 wrz 2020, 17:48

Re: Interactive Broker - wymiana walut. Jak?

Post autor: lu777 » 09 paź 2020, 20:02

Dzięki Apeks

rebahas
Stały bywalec
Posty: 410
Rejestracja: 25 lip 2019, 15:02

Re: Interactive Broker - wymiana walut. Jak?

Post autor: rebahas » 10 paź 2020, 09:09

Apeks pisze:
19 wrz 2020, 21:47
Fxconv używamy o ile kwota poniżej 25k ale gdy większa to idealpro (jest o tym w wątku o IB)
w instrukcji lynx nie zauważyłem tego szczegółu.

Mi domyślnie ustawia Idealpro ale nigdy nie przestawiałem i zawsze zlecenie limit się zrealizowało, mimo że było grubo poniżej 25k ale fakt informację jakąś pokazuje odnośnie 25k przy zawieraniu transakcji.

ODPOWIEDZ