Live o wszystkim
Re: Live o wszystkim
2/3 MWK sprzedane, w planie kupno PGNY. Nie obawiacie się sell the news z okazji inaugracji?
Dziś moje meme portfolio cierpi przez ostatniego winnera czyli NGA, ale trzymam dalej. Jeśli Biden choćby wspomni frazę 'EV bus' to kurs pójdzie to the moon. A jak nie, to i tak na razie będę trzymał ;)
EDIT: I jeszcze wcześniej złożyłem małe zlecenie na GME za 36.44 i weszło xD już +8%
Dziś moje meme portfolio cierpi przez ostatniego winnera czyli NGA, ale trzymam dalej. Jeśli Biden choćby wspomni frazę 'EV bus' to kurs pójdzie to the moon. A jak nie, to i tak na razie będę trzymał ;)
EDIT: I jeszcze wcześniej złożyłem małe zlecenie na GME za 36.44 i weszło xD już +8%
Shift w MegaCapy wyssal zycie z calego spekulacyjnego badziewia. Ja bym teraz odradzal wkladanie nowych srodkow micro/small capy. Bedzie duuze ssanie na AMZN, NFLX, GOOGL, FB itd.
Ale ja już dawno temu zapakowany w FANGi (oprocz NFLX) ;) Zresztą dlatego sprzedałem sporo MWK
Dot. GME, bull case, wsb style:
https://twitter.com/TurnerNovak/status/ ... 9605763075
Nie obraź się, ale co do frazy 'duże ssanie' to jakbym czytał tych miszczów ze stooq xD
Nie obraź się, ale co do frazy 'duże ssanie' to jakbym czytał tych miszczów ze stooq xD
jjtorpeda pisze: ↑20 sty 2021, 17:222/3 MWK sprzedane, w planie kupno PGNY. Nie obawiacie się sell the news z okazji inaugracji?
A ja wczoraj dokupiłem 1/3 MWK. Odnośnie PGNY to tam bardzo ładne prognozy mają.
"Israel-based battery technology company StoreDot says it developed the world's first car battery that can be fully charged in just five minutes, although the invention will take time to become a commercial option".
Widzieliście to?
Widzieliście to?
Haha. No tak, ale w zyciu nawet na stooq nie bylem, przysiegam. Jakos wydaje mi sie calkiem intuicyjny ten zwrot,
4% na AMZN (Market cap $1.65T) to $62B - wystarczy na wykupienie w calosci ze 100 micro-capow ;-). Kapital sie z powietrza nie bierze.
jjtorpeda pisze: ↑20 sty 2021, 17:41Ale ja już dawno temu zapakowany w FANGi (oprocz NFLX) ;) Zresztą dlatego sprzedałem sporo MWK
Haha. No tak, ale w zyciu nawet na stooq nie bylem, przysiegam. Jakos wydaje mi sie calkiem intuicyjny ten zwrot,
4% na AMZN (Market cap $1.65T) to $62B - wystarczy na wykupienie w calosci ze 100 micro-capow ;-). Kapital sie z powietrza nie bierze.
pepolino pisze: ↑20 sty 2021, 18:22jjtorpeda pisze: ↑20 sty 2021, 17:222/3 MWK sprzedane, w planie kupno PGNY. Nie obawiacie się sell the news z okazji inaugracji?
A ja wczoraj dokupiłem 1/3 MWK. Odnośnie PGNY to tam bardzo ładne prognozy mają.
No i oczywiście jak sprzedałem, to rakieta w górę xD
No ale nie płaczę, bo Googl, APPL, FB, BABA, AMZN, NTNX, TDOC, NVTA, PAGS dają ładnie zarobić, grubo wybite nowe ATH
A dot. PGNY dokładnie, i pojawia isę ta spólka na wielu listach top 2021 na twitterze.
To ciekawe, bo zastanawiam się czy nie pozbyć się MSFT, coś wolno rośnie względem reszty portfela, choć nie powiem, lubię tę spółkę.
Oczywiscie potencjal na kolejne 100% w spolkach FAANG+MSFT nalezy rozpatrywac w skali 5-10 lat, ale i ryzyko straty o 50% jest minimalne. W microcapach takie rzeczy potrafia stac sie w miesiac. Chyba kazdy musi znalezc swoja tolerancje na ryzyko i odpowiadajaca temu rownowage w portfelu.
Tez patrzylem na PGNY. Ostatnio wprowadzilem w metodologie moich zakupow prosty screener.
Jesli spolka z zakresu medycyny/biotechnologii bije ARKG (w okresie 3m/6m/12m) to trafia do portfela. Jak nie to lepiej kupic ARKG. Akurat PGNY nie bije.
Cloud/Software porownuje z ARKW / OGIG / EMQQ. Na tej zasadzie zlikwidowalem STNE oraz DOCU (i kupilem OGIG) a jutro pewnie pozbede sie DHER i HFG. Bede sie mogl lepiej skupic na spolkach ktore faktycznie generuja outperformance. Nad duzym portfelem ciezko zapanowac.
Tez patrzylem na PGNY. Ostatnio wprowadzilem w metodologie moich zakupow prosty screener.
Jesli spolka z zakresu medycyny/biotechnologii bije ARKG (w okresie 3m/6m/12m) to trafia do portfela. Jak nie to lepiej kupic ARKG. Akurat PGNY nie bije.
Cloud/Software porownuje z ARKW / OGIG / EMQQ. Na tej zasadzie zlikwidowalem STNE oraz DOCU (i kupilem OGIG) a jutro pewnie pozbede sie DHER i HFG. Bede sie mogl lepiej skupic na spolkach ktore faktycznie generuja outperformance. Nad duzym portfelem ciezko zapanowac.
Po prawie roku kiszenia przegoniłem Altrię z portfela - czyszczenia nudnych pozycji ciąg dalszy na wypadek jakiejś nagłej promocji ;)
Dziś najlepszy dzień tego roku - cały mój śmietnik akcyjny wzrósł o 3.27%
Dziś najlepszy dzień tego roku - cały mój śmietnik akcyjny wzrósł o 3.27%
Wybitnie :-) Na czym tak pofrunales?
U mnie ostatecznie lekko ponad +1.6%. Sam nie wiem czemu tak slabo bo prawie wszystko zielone :-)
Przeliczylem, gdyby NIO zostalo niezmienione to na calosci wyszlo by +1.75%.
U mnie ostatecznie lekko ponad +1.6%. Sam nie wiem czemu tak slabo bo prawie wszystko zielone :-)
Przeliczylem, gdyby NIO zostalo niezmienione to na calosci wyszlo by +1.75%.
Hmm... Myślałem, że masz tego sporo zakupione i ogon macha psem ;P
Mnie wyniosła dziś BABA, Ping an Healthcare (wreszcie!) i Ashanti - tym samym Aliexpress stał się największą pozycją w moim portfelu przebijając imperium Buffet'a.
- CoinsMakingCoins
- Forumowy wyga
A czy zamiast tak się przerzucać cały rok między ropę, tech, value, potem znów jakieś FAANGi, itp., to nie prościej sobie kupić VOO i zapomnieć? :)
Raczej nie ;-)