TastyWorks
Re: TastyWorks
czy u Was też nie kontraktów opcyjnych na regular /NQH1 feb. (26.02)?
U mnie na Tasty brak, na IB są.
a przy okazji, czy udało się komuś wygenerować wykres dla opcji, czy jest to wykonalne na tej platformie??
w zakładce trade klikasz prawym na opcje która cie interesuje i wybierasz view chart.
dziękuję, rzeczywiście działa chociaż dla futures /NQH1 nie wyświetla u mnie, dziwne.
W przypadku pozostałych opcji rozumiem, że tylko pojedyncze kontrakty można wyświetlić czy spread'y opcyjne również?
-
- Wschodząca gwiazda
Tom Sosnoff się cash'uje po raz drugi za 1 mld $. TastyTrade i swojego brokera sprzedaje do brytyjskiego IG Group. W 2009 roku sprzedał ThinkOrSwim za 750 mln $ do TD Ameritrade.
https://www.chicagobusiness.com/finance ... 4WVTb6ESOQ
https://www.chicagobusiness.com/finance ... 4WVTb6ESOQ
To chyba nie jest dobra wiadomość dla użytkowników TastyWorks.
-
- Wschodząca gwiazda
Reuters podaje: "Tastytrade’s senior leadership will stay on after the takeover, which the companies expect to close in the first quarter of the next financial year."
https://www.reuters.com/article/us-tast ... SKBN29Q0PO
jeszcze rok i być może zmienią Toma na kogoś innego.
https://www.reuters.com/article/us-tast ... SKBN29Q0PO
jeszcze rok i być może zmienią Toma na kogoś innego.
-
- Stały bywalec
Zobaczymy. W istocie cały czas gadali, że szukają sposobu aby wyjść poza USA, a to rodzi mnóstwo problemów związanych z regulacjami. Samo tastyworks to broker, wartość dodaną daje Tastytrade - to wartość informacyjna i edukacyjna. Jak dla mnie to oni tam naprawdę mocno zasuwają, wystarczy zobaczyć ile robią materiałów w ciągu dnia, większość online, potem te o wartości edukacyjnej są dostępne w archiwum. A przecież to tylko wierzchołek góry, bo w tle musi zasuwać zespół analityczny, który przygotowuje materiały z wyprzedzeniem. Do tego dochodzą developerzy samej platformy oraz sztab ludzi w trade desku. Zasada Sosnoffa: ŻADEN email czy telefon klienta, nie może pozostać bez odpowiedzi rozwiązującej problem, najlepiej tego samego dnia (i faktycznie nigdy nie czekałem dłużej). Więc są granice, muszą wyjść poza etap fintechu-startupu.
Ale sam broker i platforma działa tylko na rynku USA i słyszałem, że Sosnoff przez cały rok 2020 na to narzekał, czemu dawał wyraz w swoich wystąpieniach pokazujących Amerykanom np. inne waluty niż dolar i możliwości operowania opcjami na parach walutowych.
Ciekawe jest to czym się zajmie po.....
Ale sam broker i platforma działa tylko na rynku USA i słyszałem, że Sosnoff przez cały rok 2020 na to narzekał, czemu dawał wyraz w swoich wystąpieniach pokazujących Amerykanom np. inne waluty niż dolar i możliwości operowania opcjami na parach walutowych.
Ciekawe jest to czym się zajmie po.....
potwierdzam, można by tu ich dawać za wzór, zwłaszcza dla niektórych brokerów (nie wytykając palcami...), a prowizje od transakcji nie mają wygórowane. Jedyne co im brakowało to brak oferty na rynki spoza USA np. na Europę khe khewinnie-the-pooh pisze: ↑24 sty 2021, 21:59Zasada Sosnoffa: ŻADEN email czy telefon klienta, nie może pozostać bez odpowiedzi rozwiązującej problem, najlepiej tego samego dnia (i faktycznie nigdy nie czekałem dłużej).
-
- Stały bywalec
Tasty chyba nie ma OTC w USA. Przynajmniej jak byłem zainteresowany pewnymi spółkami to nie znalazł.
Pisałem do nich w innej sprawie i przy okazji zapytałem o IG i czy oznacza to jakieś zmiany dla klientów. Odpowiedź jest dosyć wymijająca. Trochę się obawiam, że IG chcę tylko wykorzystać część opcyjna i futures z TW. IG specjalizuje się w derywatywach i nawet nie oferuje dostępu do akcji klientom poza UK.
With regards to your question about the recent news of our merger - IG aligns so closely with tastyworks’ core values which is why this is a great partnership and there will be no changes to our customer support. The tastyworks team will remain as is.
Witam
czytajac porade pana Tomasza zastanawiam sie nad Tasty.
mam pytania ( mysle ze innym tez sie przydaza)
1) czy jest jakis sprytny sposob na przelew na ich konto ( paypal , revoult czy cos innego , co nie obciazy mnie ponad 100 zł prowizja banku pośredniczącego) ?
2) czy na tasty mozna kupowac tez akcje ?
3) czy mozna zaufac temu brokerowi ? widze ze przechodzi z rak do rak , i nie wiem czy warto deponowac tam nawet czesc swoich oszczednosci...
4) czy W8-BEN jest tam wypelniany automatycznie ( tzn przy zakladaniu konta ?)
czytajac porade pana Tomasza zastanawiam sie nad Tasty.
mam pytania ( mysle ze innym tez sie przydaza)
1) czy jest jakis sprytny sposob na przelew na ich konto ( paypal , revoult czy cos innego , co nie obciazy mnie ponad 100 zł prowizja banku pośredniczącego) ?
2) czy na tasty mozna kupowac tez akcje ?
3) czy mozna zaufac temu brokerowi ? widze ze przechodzi z rak do rak , i nie wiem czy warto deponowac tam nawet czesc swoich oszczednosci...
4) czy W8-BEN jest tam wypelniany automatycznie ( tzn przy zakladaniu konta ?)
Nie sądzę żeby dało radę inaczej, ale możesz spróbować z TransferWise. Normalnym ja płaciłem ok 20usd.
Można kupować akcje i amerykańskie etfy. Wszystko bez opłat, ale dostęp tylko do amerykańskich giełd.
Mają amerykańskie gwarancję i regulatorów, więc myślę że bezpieczniej niż w wielu europejskich brokerach. Nie wiem jak po przejęciu przez ig.
W8ben sami załatwiają
Można kupować akcje i amerykańskie etfy. Wszystko bez opłat, ale dostęp tylko do amerykańskich giełd.
Mają amerykańskie gwarancję i regulatorów, więc myślę że bezpieczniej niż w wielu europejskich brokerach. Nie wiem jak po przejęciu przez ig.
W8ben sami załatwiają