Interactive Brokers

Miejsce do prowadzenia jałowej i starej jak świat dyskusji na temat tego, który broker jest lepszy od którego, a który nie.
kuzik
Posty: 9
Rejestracja: 12 gru 2019, 19:13

Re: Interactive Brokers

Post autor: kuzik » 24 mar 2020, 14:02

dalej walczę z opcjami i kolejne kłody pod nogi.
dzisiaj chciałem zakupić akcje przy pomocy opcji i po wejściu w chain option mam tabelę całkowicie pustą oprócz kolumny strike dla różnych dat. Sprawdzałem również dla pozycji dla której już mam opcje i sytuacja jest podobna. Z czego to może wynikać?

z góry dzięki
kuzik

mlubinski
Stały bywalec
Posty: 348
Rejestracja: 07 cze 2018, 21:26

Re: Interactive Brokers

Post autor: mlubinski » 24 mar 2020, 14:04

poczekaj do otwarcia giełdy i wtedy zobacz. ja miałem podobnie na aplikacji mobilnej, a po otwarciu giełdy było już OK. może to związane być z notowaniami (ja wyłączyłem u siebie).

arku
Stały bywalec
Posty: 154
Rejestracja: 03 sie 2018, 16:32

Re: Interactive Brokers

Post autor: arku » 25 mar 2020, 12:07

Czy ktoś orientuje się z jakimi kosztami wiąże się przelew USD z konta IB do polskiego banku? Nie chodzi mi o prowizję za przelew pobieraną przez IB tylko o koszty banków pośredniczących w przelewie walutowym. Do IB przelewałem złotówki i zamieniałem na platformie na USD, teraz chcę wycofać część środków i wolałbym przelać USD na konto walutowe zamiast przewalutowywać na PLN.

glina
Stały bywalec
Posty: 334
Rejestracja: 22 lis 2019, 19:03

Re: Interactive Brokers

Post autor: glina » 25 mar 2020, 20:51

Jeden przelew w miesiacu jest darmowy, takze na konta walutowe.

Emil
Posty: 6
Rejestracja: 27 gru 2019, 20:26

Re: Interactive Brokers

Post autor: Emil » 26 mar 2020, 14:17

Tomek pisze:
23 mar 2020, 12:52
Emil, w teorii na bieżąco, a w praktyce z bliżej nieokreślonymi opóźnieniami. Po aktualne rewizje EPS-ów i przychodów spółek z całego świata zerknij tutaj: https://www.marketscreener.com/APPLE-IN ... revisions/

Kuzik, tak. Jeśli dokonasz transakcji SELL na parze USD.RUB to sprzedasz dolary i dostaniesz za to ruble. Warto tak postąpić, bo zaciągnięcie pożyczki w RUB kosztuje 9% rocznie.

Szeggy, miejsce rejestracji brokera nie ma nic do rzeczy. Liczy się to, na jakich rynkach świadczy on usługi. Żeby obejść ten problem, można:

1. Skorzystać z europejskich zamienników ETF (każdy z dopiskiem UCITS, wyszukowarka na justetf.com)
2. Użyć opcji do zakupu amerykańskiego ETF lub wykorzystać kontrakty CFD na ETF
3. Założyć konto u brokera, który nie respektuje przepisów UE (DIF, Sogotrade)

Dzięki Tomek. Napisałem do supportu również ale wysłali mi jakąś ogólną instrukcję korzystania z TWS. Jak się w końcu ustosunkują do tego to dam znać.

Nomad
Posty: 67
Rejestracja: 26 lis 2018, 13:03

Re: Interactive Brokers

Post autor: Nomad » 27 mar 2020, 20:19

Swego czasu IB wprowadził nowy layout dla zakładki Fundamentals. Po czym, przywrócił do starego wyglądu. Wyglądało to trochę jak błąd techniczny.

Czy nowa wersja została wprowadzona i należy jak włączyć? Czy wycofano nową wersję na stałe?

ODPOWIEDZ