Interactive Brokers

Miejsce do prowadzenia jałowej i starej jak świat dyskusji na temat tego, który broker jest lepszy od którego, a który nie.
Apeks
Posty: 96
Rejestracja: 04 lip 2020, 13:09

Re: Interactive Brokers

Post autor: Apeks » 07 paź 2020, 16:53

czy wie ktoś jak nazywa się kolumna w portfolio pokazująca cenę po jakiej została zawarta przez nas transakcja? Myślałem, że AVG PRICE ale coś mi się nie zgadza (chyba, że jest to cena transakcji uwzględniająca koszt prowizji).

Awatar użytkownika
Tomek
Money talks
Posty: 2459
Rejestracja: 09 mar 2017, 20:40
Kontakt:

Re: Interactive Brokers

Post autor: Tomek » 07 paź 2020, 16:57

Avg. price to średnia cena nabycia uwzględniająca koszt prowizji. Nie mam teraz platformy pod ręką, ale gdzieś chyba można też wyciągnąć na wierzch Cost basis.

winnie-the-pooh
Posty: 60
Rejestracja: 19 lut 2020, 22:14

Re: Interactive Brokers

Post autor: winnie-the-pooh » 07 paź 2020, 17:33

Dokładnie: COST BASIS "CST BSS"

Wickedfox
Posty: 13
Rejestracja: 26 mar 2020, 20:45

Re: Interactive Brokers

Post autor: Wickedfox » 12 paź 2020, 18:31

Panowie prośba o pomoc nie mogę się doszukać w opcjach wyświetlania zysku/ straty w ujęciu % w lynxie to mam w IB nie widzę tego nigdzie
Obrazek
Załączniki
unprocent.JPG

Awatar użytkownika
Besso
Moderator
Posty: 226
Rejestracja: 29 wrz 2018, 11:21

Re: Interactive Brokers

Post autor: Besso » 12 paź 2020, 18:58

Wickedfox pisze:
12 paź 2020, 18:31
Panowie prośba o pomoc nie mogę się doszukać w opcjach wyświetlania zysku/ straty w ujęciu % w lynxie to mam w IB nie widzę tego nigdzie
Obrazek

Insert Column ->Position and P&L -> Unrealized P&L

Wickedfox
Posty: 13
Rejestracja: 26 mar 2020, 20:45

Re: Interactive Brokers

Post autor: Wickedfox » 12 paź 2020, 19:14

Dzięki, tylko to jest dalej bez % Potrzebuje tego do opcji żeby wiedzieć ile procent w zysku już jest dana pozycja.

Besso pisze:
12 paź 2020, 18:58
Wickedfox pisze:
12 paź 2020, 18:31
Panowie prośba o pomoc nie mogę się doszukać w opcjach wyświetlania zysku/ straty w ujęciu % w lynxie to mam w IB nie widzę tego nigdzie
Obrazek

Insert Column ->Position and P&L -> Unrealized P&L
Załączniki
Capture.JPG

Awatar użytkownika
Besso
Moderator
Posty: 226
Rejestracja: 29 wrz 2018, 11:21

Re: Interactive Brokers

Post autor: Besso » 12 paź 2020, 19:48

Wickedfox pisze:
12 paź 2020, 19:14
Dzięki, tylko to jest dalej bez % Potrzebuje tego do opcji żeby wiedzieć ile procent w zysku już jest dana pozycja.

Besso pisze:
12 paź 2020, 18:58
Wickedfox pisze:
12 paź 2020, 18:31
Panowie prośba o pomoc nie mogę się doszukać w opcjach wyświetlania zysku/ straty w ujęciu % w lynxie to mam w IB nie widzę tego nigdzie
Obrazek

Insert Column ->Position and P&L -> Unrealized P&L

Kliknij prawym myszy na Unrealized P&L -> Display -> Display Both

Wickedfox
Posty: 13
Rejestracja: 26 mar 2020, 20:45

Re: Interactive Brokers

Post autor: Wickedfox » 12 paź 2020, 19:55

Besso pisze:
12 paź 2020, 19:48
Wickedfox pisze:
12 paź 2020, 19:14
Dzięki, tylko to jest dalej bez % Potrzebuje tego do opcji żeby wiedzieć ile procent w zysku już jest dana pozycja.

Besso pisze:
12 paź 2020, 18:58


Insert Column ->Position and P&L -> Unrealized P&L

Kliknij prawym myszy na Unrealized P&L -> Display -> Display Both
Tego szukałem właśnie. Dziękuję za pomoc!

Apeks
Posty: 96
Rejestracja: 04 lip 2020, 13:09

Re: Interactive Brokers

Post autor: Apeks » 16 paź 2020, 13:11

paper trading jak widać tutaj, można zresetować ale są chyba tutaj dwie możliwości:
a) zresetowanie samego salda
b) zresetowanie pełne (wymaga uprzedniego zamknięcia wszystkich pozycji)

pytanie do a): czy po resecie odzyskuje się saldo początkowe? pytam, bo wybierając 1mln dostaję komunikat że kwota jest niewłaściwa i podpowiada 4 kr. mniejszą kwotę tj 250k (a wcześniej było 1mln).
Btw: jak rozumieć tutaj ang. "production account" (dziwne że nie stosują konsekwentnie nazwy "paper trading" i do logowania zażądali uwierzytelnienia 2FA, jak do konta "live")?

mlubinski
Forumowy wyga
Posty: 687
Rejestracja: 07 cze 2018, 21:26

Re: Interactive Brokers

Post autor: mlubinski » 16 paź 2020, 14:59

Tomek pisze:
17 mar 2020, 09:54
Tak jak Marek pisze, IB faworyzuje norweskiego NASDAQ, czyli OMXNO; więc mamy taką sytuację, że notowania są dostępne z OSE, ale możliwość zakupu akcji istnieje tylko na OMXNO, więc tam trzeba ręcznie routować zlecenie.

Tomek, a kurcze jak (w razie potrzeby) przekierowac zlecenie sprzedaży na konkretną giełdę? z klienta mobile (ani z portalu) nie widzę takiej możliwości, a zamknąć zlecenia się nie da, bo pisze, że

"SELL xxx NHY OSE" Order Reject: This account cannot trade this security due to Regulatory Restrictions.

:D

anyway zrobiłem ticketa do supportu w tym temacie również, obaczym co odpowiedzą :)

Awatar użytkownika
Tomek
Money talks
Posty: 2459
Rejestracja: 09 mar 2017, 20:40
Kontakt:

Re: Interactive Brokers

Post autor: Tomek » 16 paź 2020, 15:10

W formatce zleceń wejdź w Advanced, tam gdzie jest Routing: Smart i zmień na OMXNO. Jak w Order Entry wpisujesz ticker i wciskasz Enter, to też powinna być możliwość wyboru odpowiedniego routingu zamiast Smart.

mlubinski
Forumowy wyga
Posty: 687
Rejestracja: 07 cze 2018, 21:26

Re: Interactive Brokers

Post autor: mlubinski » 16 paź 2020, 15:27

sprawdzę, wydaje mi sie za aplikacja mobilna i portal nie mają tej opcji dostępnej

mlubinski
Forumowy wyga
Posty: 687
Rejestracja: 07 cze 2018, 21:26

Re: Interactive Brokers

Post autor: mlubinski » 16 paź 2020, 15:37

mlubinski pisze:
16 paź 2020, 15:27
sprawdzę, wydaje mi sie za aplikacja mobilna i portal nie mają tej opcji dostępnej

tak, aplikacja mobilna i portal nie mają tej opcji (natomiast fucktycznie jest ona w platformie TW), zatem już wiem i dziękuję!

Awatar użytkownika
Tomek
Money talks
Posty: 2459
Rejestracja: 09 mar 2017, 20:40
Kontakt:

Re: Interactive Brokers

Post autor: Tomek » 16 paź 2020, 17:08

Hmm, a no faktycznie, byłem przekonany, że w apce kiedyś dało się wybrać ten routing, ale teraz też faktycznie nie mogę tego znaleźć.

mlubinski
Forumowy wyga
Posty: 687
Rejestracja: 07 cze 2018, 21:26

Re: Interactive Brokers

Post autor: mlubinski » 16 paź 2020, 17:39

Tomek pisze:
16 paź 2020, 17:08
Hmm, a no faktycznie, byłem przekonany, że w apce kiedyś dało się wybrać ten routing, ale teraz też faktycznie nie mogę tego znaleźć.

dzięki Tomek za hint! jak mi support odpisze, to im dam feedback, zeby moze wrzucili to w apke :)

ODPOWIEDZ