Giełda polska
Re: Giełda polska
A masz jakiś take profit ustawiony ? Trend widać jest mocny więc może poczekaj na jakąś konsolidację i wtedy powstanie jakieś wsparcie i wtedy ustaw stopa pod tym wsparciem. Technicznie ostatnie wsparcie to 144 więc 140 to dobry stop w tym momencie.
Nie za bardzo wiem jaki TP ustawić, więc nie mam. Dla mnie trailing stop % to takie 2w1.
Albo zamiast stopa przyszortuj kontraktami - jeśli nie kghm to miedź ;)
Kolejny prezes sprzedaje akcje.

tak, a dodatkowo dziś zrezygnował prezes Biomedu, będzie ciekawie :)
Powiem wam szczerze że to co Redzi zrobili to jest dzieło sztuki :) Już powiedziałem żonie że od 10 grudnia biorę urlop od wszystkiego :)
Prezes Biomedu to bardzo uzdolniony człowiek. Przyszedł do LOTu i go rozwalił. Przeszedł do Ruchu i go rozwalił. Jego brat został dyrektorem Centrum Zdrowia Dziecka narobił circa 300mln długu i zrezygnował i został doradcą prezydenta Komorowskiego ds. zdrowia.
Czy ktoś z was robił analizę fundamentalną Mercatora ? Kurcze jak patrzę na ich wyniki to po prostu petarda. za 3 kwartały zarobili 85 PLN za akcję i prezes mówi że taki popyt się utrzyma przez co najmniej 2 lata . Jak zarabia w czwartym kwartale 30 PLN to całkowity zysk na akcję zamkną 115 PLN co da cenę do zysku na poziomie 4. Prezes mówił że podaż nie nadąży za popytem przez najbliżej 3 lata więc ja tu jestem Long jak nic. Jak macie jakieś inne przemyślenia piszcie może coś mi umyka.
Hubert pisze: ↑04 gru 2020, 12:44Czy ktoś z was robił analizę fundamentalną Mercatora ? Kurcze jak patrzę na ich wyniki to po prostu petarda. za 3 kwartały zarobili 85 PLN za akcję i prezes mówi że taki popyt się utrzyma przez co najmniej 2 lata . Jak zarabia w czwartym kwartale 30 PLN to całkowity zysk na akcję zamkną 115 PLN co da cenę do zysku na poziomie 4. Prezes mówił że podaż nie nadąży za popytem przez najbliżej 3 lata więc ja tu jestem Long jak nic. Jak macie jakieś inne przemyślenia piszcie może coś mi umyka.
Ja też jestem tu długoterminowo long, do spodziewanych coraz lepszych wyników o których piszesz (z produkcji oraz dodatkowo dystrybucji) dodałbym szansę na wejście do wig20 niebawem- są na 2 miejscu na liście rezerwowej opublikowanej 3 grudnia.
https://gpwbenchmark.pl/komunikaty-i-uc ... Komunikat)
MRC ostatnio dodałem na watchlistę, ale traktuję bardziej jako spekułę, bo jeśli wpadnie mi zlecenie (430PLN/sztuka), mam zamiar pozbyć się na dużej górce jak earnings yield mocno spadnie.
//
Sprzedałem Celon. Po ostatnim callu, kolejnym braku konkretów i przekładaniu terminów moja cierpliwość się skończyła. Po cichu liczę, że jeszcze wróci pod 30 i odkupię. Kupiłem za to DCR, SKH i XTB.
//
Eh, te piękne czasy i wyceny z marca..
Sprzedałem Celon. Po ostatnim callu, kolejnym braku konkretów i przekładaniu terminów moja cierpliwość się skończyła. Po cichu liczę, że jeszcze wróci pod 30 i odkupię. Kupiłem za to DCR, SKH i XTB.
Z naszej giełdy mam już tylko GPW i KGH. Miałem PZU i PEO ale mnie wkurzało i wywaliłem (wyszedłem na 0).
Hubert pisze: ↑04 gru 2020, 12:44Czy ktoś z was robił analizę fundamentalną Mercatora ? Kurcze jak patrzę na ich wyniki to po prostu petarda. za 3 kwartały zarobili 85 PLN za akcję i prezes mówi że taki popyt się utrzyma przez co najmniej 2 lata . Jak zarabia w czwartym kwartale 30 PLN to całkowity zysk na akcję zamkną 115 PLN co da cenę do zysku na poziomie 4. Prezes mówił że podaż nie nadąży za popytem przez najbliżej 3 lata więc ja tu jestem Long jak nic. Jak macie jakieś inne przemyślenia piszcie może coś mi umyka.
MRC jest wystudzony. Najlepiej wyceniona spolka na GPW? :)
Pytanie, czy prezes nie sciagnie spolki z gieldy. Ale nie mam wiedzy, czy to jest technicznie mozliwe.
Re: Zloto - czy warto wierzyc w obecny wystrzal zlota?
CDR też miał dzisiaj bardzo dziwną anomalię.
https://www.bankier.pl/inwestowanie/pro ... =CDPROJEKT
https://www.bankier.pl/inwestowanie/pro ... =CDPROJEKT